30 Χρόνια Α.Σ. Taekwondo Αργυρούπολης

30 Χρόνια Α.Σ. Taekwondo Αργυρούπολης

30 Χρόνια Α.Σ. Taekwondo Αργυρούπολης

Γεμάτο παρκέ από δεκάδες μέλη του Α.Σ. Taekwondo Αργυρούπολης, και γεμάτη κερκίδα από φίλους του συλλόγου, γονείς και παλαιά μέλη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (11/6) στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου taekwondo dojang στα νότια προάστια Αττικής: Την σχολή που άνοιξε ο νεαρός (τότε) εκπαιδευτής, Master Βαγγέλης Θάνος.

Μνήμες, περίσκεψη, νοσταλγία, γλυκά και κεράσματα για «να τα εκατοστίσει» η σχολή του υψηλόβαθμου (πλέον) master Βαγγέλη Θάνου, το έργο του οποίου έχει κερδίσει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας, των παραγόντων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, των συναδέλφων του στην μεγάλη οικογένεια του Ταεκβοντό, αλλά και εκπαιδευτών Hapkido από όλο τον κόσμο μέσα από την παράλληλη ενασχόλησή του και με αυτή την κορεατική τέχνη αυτοάμυνας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Μανίκας, θύμισε στους νεότερους μαθητές-αθλητές την διαδρομή του δασκάλου και της σχολής, μέσα από γεγονότα-σταθμούς. Ο Master Βαγγέλης Θάνος σε σύντομο χαιρετισμό του αναπόλησε όλες τις γενιές μαθητών που πέρασαν από την αίθουσα της σχολής του και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους το «μυστικό» που τον έχει κρατήσει μακριά από την παγίδα της ρουτίνας για τρεις δεκαετίες, πέρα από την τέχνη: «Η αγάπη των παιδιών που με αγκαλιάζουν κάθε φορά που μπαίνω για μάθημα», είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Για μια ώρα περίπου «μικρές» και μεγαλύτερες ζώνες (και ηλικίες) έδειξαν την πρόοδό τους αυτή τη σεζόν στο TKD και το Hapkido, εισέπραξαν το χειροκρότημα των θεατών, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, την καλύτερη επίδειξη (poomsae, fight, self defense), παρουσίασαν μερικοί από τους «μαυροζωνάδες» του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν ο αντιδήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, Βασίλης Κρητικός, ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ Γιώργος Καλιντέρης και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Κύρκος, στους οποίους οι κ. Θάνος και Μανίκας απένειμαν αναμνηστική πλακέτα.

Share this post